Repülés a Rett-szindrómáért - LuciaAir - Balatoni Sétarepülés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólunk
Repülés a Rett-szindrómáért / Flying for Rett Syndrome from Hungary to Australia.
A karitatív repülés célja:

Az interkontinentális karitatív repülést Kántás Andor kereskedelmi pilóta és segítő társa Latky Csongor azért vállalták, hogy felhívják a világban a közvélemény figyelmét a Rett szindróma nevű betegségre és egyben létrehozzanak egy fejlesztő központot a halmozottan sérült gyermekek javára Keszthelyen. A második feladata az útnak a sportteljesítmény, amely megmutatja a világnak, hogy Magyar pilóta Magyar gyártmányú repülőgéppel képes ilyen interkontinentális repülésre.

Kántás Andor a repülőgépét a Lúcia névre keresztelte az akkor 9 éves lánya után, aki sajnos a Rett szindróma nevű betegségben szenved.


2003 január 30.
Megérkezés Sydney-be.


 2003 január 30-án érkeztünk meg Sydney-be, majd 2003. február 07-én folytattam az utamat egy másik barátommal a Melbourne melletti  Avalon Airshow-ra .
 2003 március elején megalapítottam 7 kuratórium taggal a „Lúcia Nyílt Alapítvány a Halmozottan Sérült gyermekekért” nevű intézményt.

 2003 októberben folytattam a repülésemet körbe Európában. A cél ugyanaz volt, de most már Ragályi Elemér Kossuth díjas operatőr támogatásával forgattunk bemutató filmet a kiemelten jól működő európai intézményekről.

 2007 őszén célunkat elértük. Keszthelyen az intézmény (Gondviselők Háza) sikeresen elkészült, amit ugyan ebben az időben átadtunk a sérült gyermekek részére, köztük a Lúcia is oda járt.

 2009 nyarán az intézmény pályázati úton nyert 45 millió forintot. Ebből a támogatásból szeptember és december között modernizálva lett az intézményt, amelyet 2009 decemberében foglaltak vissza a gyerekek.


Külön köszönetemet fejezem ki az önzetlen művészi munkájukért, Ragályi Elemérnek, Somló Tamásnak és Horváth Charlienak, akik sokban segítettek, hogy az Intézményünk megvalósuljon.
ELÉRHETŐSÉG:

+36/20978 8571
info@setarepulesbalaton.hu
CÍM

Balatonkeresztúr, Külterület
Balatonkeresztúri Repülőtér
© 2022 LuciaAIR - Zalaegerszegi Motorosrepülő Klub
Telefon +36/20978 8571
E-Mail info@setarepulesbalaton.hu
CÍM

Balatonkeresztúr, Külterület
Balatonkeresztúri Repülőtér
+36/20978 8571
info@setarepulesbalaton.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz